Back to All Events

Konsert med Behop + Marius Neset

  • Kristiansand Jazzvesen 19A Markens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4611 Norway (map)

BeHop & Marius Neset sparker i gang Monitor med turné på Sørlandet i november

Monitor, en konsertserie for ungdom, arrangeres på jazzklubber over hele landet i løpet av 2015 og 2016. I første runde er det ungdom på Sørlandet som får mulighet til å få med seg den høyt profilerte saksofonisten Marius Neset, som sammen med Kristiansandsbandet BeHop har satt sammen en spennende produksjon som settes opp på hele seks av Sørlandets jazzklubber i november.
Saksofonist Marius Neset er mentor og medspiller når BeHop legger ut på Monitor-turné på Sørlandet 1. november. 
- Med en blanding av hip-hop og RnB-groover, jazzens tonespråk og rikelig plass til improvisasjon er BeHops musikk midt i blinken for et ungt publikum, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Jørn Størkson.
Marius Neset (30) er saksofonisten som har tatt jazz-Europa med storm, gitt ut kritikerroste plater og mottatt spellemannprisen for verket «Lion» som han skrev til Trondheim Jazzorkester.  
- Med mentor Marius Neset på laget er det duket for et unikt og særdeles spennende musikalsk møte, både for publikum og musikerne, sier Størkson.
I tillegg til de 6 jazzklubbkonsertene på turnéen, satser Sørnorsk jazzsenter også på å få til et par små «teaser-konserter» på dagtid på enkelte videregående skoler langs turnéruten. Flere steder er videregående-elever direkte involvert i planlegging, promotering og gjennomføring av konserter på turnéen. - Det er ordentlig stas å samarbeide med dem, sier Størkson.  
Ungdom skal få ørene opp for jazz
Monitor er medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforums konsertserie for ungdom, og i samarbeid med de regionale jazzsentrene skal det arrangeres turneer i fire landsdeler i løpet av 2015 og 2016.
- Målet er å få flere unge til å få ørene opp for jazz. Monitor skal treffe ungdommen og inspirerer til både å arrangere og lytte til ny og spennende musikk, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. Ungdom skal involveres i så mange deler av prosessen som mulig; på scenen, i konsertproduksjon og –gjennomføring samt med design og markedsføring.

Unge band i starten av sin karriere velges ut til å gjennomføre turné og workshops. De får veiledning og musikalsk hjelp av en mentor som har erfaring med målgruppen. Sørnorsk jazzsenter er først ute i konsertserien, og Behop turnerer Sørlandet i november sammen med Marius Neset. Våren 2016 arrangeres ytterligere tre Monitorturneer: Pianist og Buddyprisvinner Erlend Skomsvoll er mentor når bandet Molecules turnerer klubber på Vestlandet, White Ascot legger ut på turné i Nord-Norge med hjelp av mentor Fredrik Forsmann fra kompetansenettverket Ryk, og kvartetten Rohey fra jazzlinja i Trondheim besøker klubber i Midt-Norge.

Monitor er et samarbeidprosjekt mellom Norsk jazzforum og de regionale jazzsentrene og er støttet av Norsk kulturråd.

BeHop: Pål Gunnar Fiksdal – trompet, Runar Fiksdal – trombone, Torbjørn Tveit – bass, Jens Nyland – trommer, Jc Vesttun – tangenter

Dørene åpner kl 20:00
Billetter og medlemsskap selges i døra
Billetter: 250,- /150,- (medlem) Ektra nedsatt for ungdom og studenter under 20 år: 100,-


Om Norsk jazzforum
Norsk jazzforum (Njf) er en medlems- og interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet, og som skal arbeide for å fremme den norske jazzens vilkår kulturpolitisk og kunstnerisk. Organisasjonen representerer i dag 24 jazzfestivaler, 83 jazzklubber, 124 storband, 644 profesjonelle musikere, 91 jazzstudenter, Nasjonal jazzscene og 5 regionale jazzsentre; Østnorsk jazzsenter (Oslo), Sørnorsk jazzsenter (Arendal), Vestnorsk jazzsenter (Bergen), Midtnorsk jazzsenter (Trondheim) og Nordnorsk jazzsenter (Bodø).

www.jazzinorge.no
Følg Norsk jazzforum på Facebook
Følg Norsk jazzforum på Twitter