Back to All Events

Sigurd Hole Trio

  • Hos Naboen 19A Markens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4611 Norway (map)

Sigurd Hole er et navn man har blitt vant til å høre de siste åra og NÅ kommer han endelig til Kristiansand! 
En fantastisk musiker med mye på hjertet!

Med én fot trygt plantet i det hjemlige musikkmiljøet nord for Mjøsa og den andre i Oslos blomstrende jazzscene har Sigurd Hole (36) har på kort tid etablert seg som en svært etterspurt musiker. Han spiller fast i grupper som Tord Gustavsen Trio / Quartet, Karl Seglem Acoustic Quartet, Eple Trio og ikke minst prisbelønte Jon Eberson Group. Samtidig har han gjort seg bemerket som en anfører for ulike typer norsk tradisjonsmusikk, blant annet som medkomponist og arrangør i «Lyden av Prøysen» med Helge Lien og det spellemannsnominerte samarbeidet som bassist, arrangør og produsent for plata ”Fabel” med Eli Storbekken i 2016. Han var også spellemanns-nominert i 2015 som en av de musikalske drivkreftene bak gjenfødelsen av kultalbumet ”Østerdalsmusikk” fra 1975.

I JANUAR 2018 gav Hole ut sin første plate i eget navn. Elvesang (som også er navnet på hans eget label), med improvisert musikk for solo kontrabass, høstet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Albumet ble blant annet listet under Recommended new releases i The New York City Jazz Record to måneder på rad, og John Kelman beskrev Elvesang som ”an album of profound beauty” i sin anmeldelse for allaboutjazz.com. Her hjemme skrev Tor Hammerø at ”det er en ro og en tilstedeværelse i det Sigurd Hole foretar seg som er sjelden”, mens HA trillet fem på terningen og omtalte plata som ”naken, sårbar og intens – og vanvittig imponerende”.

Utover egne solo- og trioutgivelser er Sigurd Hole i 2018 også aktuell med sin første ECM-utgivelse som ny bassist i Tord Gustavsen trio. Av annen aktivitet kan nevnes nok en trio - med Bugge Wesseltoft og Audun Kleive - i samspill med Det Norske Kammerorkester i Berlin hvor de fremfører Goldbergvariasjonene som del av festivalen Lille Norge. På samme festival venter også flere opptredener med Wesseltoft og Kleive i samspill med Erlend Apneseth.

Velkommen!
Konsertstart 20:00

250,- (ordinær)/ 150,- (medlem)

 Konsertstart klokka 20:00.

Velkommen!

Earlier Event: October 3
Torun Eriksen
Later Event: October 24
New Orleans tribute + jam