Back to All Events

Ola Kvernbergs Steamdome

  • TEATERET 2 Kongens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4610 Norway (map)

Noen togreiser er råere enn andre. STEAMDOME er en av dem! I samarbeid med Kristiansand Jazzvesen, er Teateret stolte av å presentere noe av det mest fantastiske som finnes i Norsk musikk i 2018.

Sted: Teateret, Kongensgate 2, 4610 Kristiansand
Tid: Torsdag 1. november klokken 21.00
Cc.: 290,- (stud/medlem), 350,- (ordinær)

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store festivalscenene sommeren 2018, og legger ut på en omfattende Norgesturne i oktober og november.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

Foto: André Løyning

Billetter: https://tikkio.com/tickets/5627-ola-kvernbergs-steamdome

Student/medlem i Kristiansand Jazzvesen: 290,- // Ordinær350 NOK

Earlier Event: October 24
New Orleans tribute + jam
Later Event: November 13
Erlend Apneseth Trio