Back to All Events

Cortex + Emmeluths Amoeba

CORTEX!!! Jepp, du hørte riktig! Cortex kommer til byen!
Ikke nok med DET!
Emmeluths Amoeba spiller også samme kveld så en heftigere kveld skal man lete lenge etter!

For ikke lenge siden slo det velrenommerte, amerikanske jazzbladet Downbeat fast at Cortex er «the most exciting and fiery unit to emerge from Scandinavia since Atomic». Stort bedre attest er det knapt mulig å få!

I Cortex møter vi fire av landets mest etterspurte jazzmusikere. Trompeteren Thomas Johansson tok initiativet til å starte bandet, og de spiller primært hans komposisjoner. Tydelig inspirert av 60-tallslegendene Ornette Coleman og Don Cherry, presenterer de en musikk som er breddfull av liv, temperament og energi. Bandet har nå utgitt fem plater. Absolutt alle har fått strålende mottakelse, både av kritikerne og et takknemlig publikum.

Jazzskribenten Jan Granlie avslutter en av sine plateanmeldelser på nettstedet salt peanuts* slik: «Hvis Cortex dukker opp i nærheten av deg i framtida, er det ingen vits å nøle. Kjøp billett og kom deg på jazzklubb! For Cortex får det til å koke!»

Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Alberts – saksofon
Ola Høyer – bass
Dag Erik Knedal Andersen - trommer

Medlemmer kr 150,- / ordinær kr. 250,-

Denne kvelden er et samarbeid mellom Kristiansand Jazzvesen og Fresh Sounds

Konsertstart:
20:00 - Emmeluths Amoeba
21:00 - Cortex


Velkommen!

Earlier Event: August 28
Disney & the jazz + jam
Later Event: September 18
Tribute + jam