Back to All Events

John Pål Inderberg Trio

Levende legende til Kristiansand!

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk, har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen, har Inderberg rendyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Den norske folkemusikken får også en sentral plass i denne trioen, og de skriver musikk med inspirasjon fra begge sider av Atlanteren John Pål Inderberg Trio oser av spilleglede og formidler akustisk samspill på høyeste nivå.

Som pedagog, mentor og ledestjerne ved Jazzlinja i Trondheim har Inderberg inspirert og påvirket et stor antall norske jazzmusikere og tiltrukket studenter fra hele verden til Trondheim. Etterspørselen etter hans pedagogiske kvaliteter er stor og han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, inkludert Trondheim Jazzfestivals Ærespris og den høythengende Lindemannprisen i 2010. Det er ingen overdrivelse å si at John Pål Inderberg i mange henseender representerer det sanne hjertet av norsk jazz.

John Pål Inderberg på NRK:
https://tv.nrk.no/serie/jazzlab/sesong/1/episode/2/avspiller

John Pål Inderberg - saksofon
Trygve Waldemar Fiske, Frei - bass
Håkon Mjåset Johansen - trommer

Velkommen!

Medlemmer kr 150,- / ordinær kr. 250,-

Earlier Event: September 18
Tribute + jam
Later Event: October 9
Tribute + jam